Pieterpad

Pieterpad

De Viersprong ligt nabij het Pieterpad, de langste aaneengesloten wandelroute van Nederland. We liggen 800 meter van het pad. Het Pieterpad loopt van Pieterburen in Noord-Groningen (220 kilometer van de Viersprong) tot en met de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg (278 kilometer van de Viersprong). Wandelaars lopen over de rijke Groninger klei, de Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, de lommerrijke Achterhoek, het Montferland en tenslotte het langgerekte, gevarieerde Limburg. Ieder gebied heeft zijn eigen karakteristieken. De Viersprong ligt halverwege etappe 12 van Holten naar Laren. 

Wandel het Pieterpad en overnacht bij de Viersprong

We liggen 800 meter van de route Holten – Laren op ongeveer 5,5 km voor het eindpunt. Wij halen onze gasten gratis bij het eindpunt in Laren op en brengen hen de dag erna weer naar hetzelfde punt voor de volgende etappe. Omdat de etappes in de regio relatief kort zijn, is het ook goed mogelijk om drie etappes in twee dagen te lopen. De afstanden zijn ongeveer als volgt:

Hellendoorn – Holten 15,5 km

Holten – Laren 15 km

Laren – Vorden 14,5 km

Als je deze routes in tweeën opdeelt en ’s nachts logeert in de Viersprong, dan loop je ongeveer 25 en 20 km per dag.

Haal- en brengservice voor gasten

Regelmatig horen wij van Pieterpad-wandelaars dat het openbaar vervoer in de regio, met name in het weekend, niet goed aansluit. Daar hebben wij wat op gevonden: een auto haal- en brengservice exclusief voor onze gasten.

Hellendoorn – Vorden (of omgekeerd) 3 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto bij het Toeristisch Opstap Punt (TOP) ‘De Bleek’ in Vorden.  Wij komen daarheen en brengen je naar Hellendoorn. Vanuit daar loop je 24,8 km naar De Viersprong in Laren. De volgende dag loop je 20,1 km naar je auto in Vorden.

Kosten: € 45,00

Hellendoorn – Laren (of omgekeerd) 2 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto in Hellendoorn en loopt de etappe Hellendoorn – Holten. Als je in Holten bent, halen wij je op en brengen je bij je auto. Dan rijden we samen door naar het eindpunt van de etappe in Laren, waar je je auto parkeert en bij ons in de auto stapt om in de Viersprong te overnachten. De volgende ochtend zetten wij je af in Holten waarna je de etappe Holten – Laren loopt.

Kosten: € 40,00

Holten – Vorden (of omgekeerd) 2 etappes in 2 dagen
Je parkeert je auto in Holten en loopt de etappe Holten – Laren. Wij halen je op in Laren en brengen je naar je auto. We rijden samen door naar het eindpunt in Vorden, waar je je auto parkeert en bij ons in de auto stapt om in de Viersprong te overnachten. De volgende ochtend zetten wij je af in Laren om de etappe Laren – Vorden te lopen.

Kosten: € 35,00
Reserveer de haal- en brengservice direct bij je boeking zodat we hier rekening mee kunnen houden. Heb je andere wensen voor het brengen en halen, neem dan contact met ons op. Graag duidelijk aangeven voor welke optie je kiest.